dilluns, 2 de juliol del 2012

12 hores non-stop de ciclisme, Vinallop (Baix Ebre)

El passat dissabte Damià Vericat va participar a les 12 hores non-stop de Vinallop, cursa ciclista de resistència per equips en un circuit d'1,2 km dissenyat per a la practica del ciclisme. Damià fou un dels membres de l'Equip PC Baix Ebre Pro. Hi van participar un total de 14 equips amb un màxim de 6 ciclistes per equip.

Des d'un bon principi es va imposar un ritme molt alt. Els intents d'escapada van ser múltiples, fet que, conjuntament amb les elevades temperatures, debilitava poc a poc els ciclistes. L'equip Lizarran va ser el primer d'agafar certa avantatja sobre la resta de participants. Per darrera, hi havia un total de 6 equips empatats que lluitaven per no perdre les opcions de podi. A falta de dos hores per a l'acabament, el Lizarran va certificar que seria novament l'equip campió d'aquesta segona edició de la cursa mentre que, un total de 5 equips encara tenien opcions de pujar al podi. Entre ells es trobava l'equip del Damià Vericat. Els últims relleus van ser claus. A falta d'una hora l'equip PC Baix Ebre Pro es trobava en la quarta posició a una sola volta de avantatja de l'equip Bici10.com, i a una volta menys dels segons i tercers classificats.

El PC Baix Ebre Pro tenia opcions de pujar al podi, així que va marcar un ultima tanda de relleus molt rapida per tal de desgastar als dos equips que el precedien i, almenys, consolidar la quarta plaça. Tot i els nombrosos intents, el PC Baix Ebre Pro no va poder pujar al podi i va acabar en la quarta posició. Un cop finalitzada la cursa, els ciclistes gaudiren de fideuà, llonganissa i botifarra negra.

El proper any l'equip Triatló INEF Lleida estudiarà la possibilitat de formar un equip per participar en aquesta prova de resistència.